Johannes Postema

Business Developer

E-mail: johannes@burobg.nl
Telefoonnummer: 06 1256 5553

Wat me aanspreekt aan ondernemerschap & innovatie is het vertalen van grote ambities naar kleine stapjes die je morgen al uit kunt voeren. Het stimuleren van kleine experimentjes, leren van wat fout gaat, doorpakken op wat goed gaat. Iedere dag komen er kansen voorbij, bij medewerkers, klanten, partners. Het is de kunst dat te herkennen en daar slim op in te spelen. Vervolgens is het de uitdaging de balans te zoeken in het businessmodel. Je kunt wel een nieuwe klantvraag willen oppakken, maar hoe ga je dat aan de achterkant organiseren?

Ik heb eveneens een grote interesse in duurzaamheid. De afgelopen jaren heb ik dit in praktijk gebracht met het begeleiden van ondernemers bij het verduurzamen van hun bedrijf. Bijvoorbeeld door creatief om te gaan met het businessmodel en te kijken waar winst gehaald kan worden op maatschappelijk en ecologisch vlak. Zowel bij innovatie als duurzaamheidsvraagstukken is het de kunst de kracht en ideeën van de eigen mensen te gebruiken en waar mogelijk samenwerkingen op te zoeken. Daar komt mijn achtergrond in zowel toegepaste psychologie als bedrijfskunde goed van pas.

Ik heb over de jaren ook steeds met een been in het onderwijs gestaan, variërend van MBO tot WO. Ik ben graag de persoon die studenten en andere mensen de prikkel geeft om uit hun comfortzone te stappen en eens iets nieuws te proberen, bijvoorbeeld in een eigen bedrijf.

Vanuit B&G jaag ik onder andere innovatieve, circulaire en biobased projecten aan. Daarnaast begeleid ik organisaties bij het ‘innovatiever’ maken van de organisatie en daadwerkelijk realiseren van innovatie.

© Copyright 2019 Buro B&G. Alle rechten voorbehouden. Powered by Dyseno.